Széchenyi 2020

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

 

Kedvezményezett neve: ENZEDENTAL Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

A projekt címe:  Modern fogtechnikai gépek vásárlása az Enzedental Kft tevékenységbővítéséhez

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02549

A megvalósítás helyszíne: Szombathely, Aranypatak utca 16

A projekt elszámolható összköltsége: 15.886.000 Ft

A megítélt támogatás összege: 7.943.000 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt megvalósításának ideje: 2018.12.01. – 2019.04.20.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A ENZEDENTAL Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-2.1.8-17-2018-02549 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

 

A projekt célja, rövid leírása:

A CAD/CAM kifejezés két betűszó, mely teljes kifejezéssel élve Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing egy olyan rendszer, ahol számítógép által támogatott a tervezés, valamint számítógép által támogatott, illetve vezérelt a gyártás.

A CAD/CAM technológia kifejlesztése lehetővé tette, hogy a lehető legtartósabb és legpontosabb fogpótlások készüljenek. A CAD/CAM technológia egy számítógép által támogatott tervezést és gyártást takar, ahol teljes mértékben kiküszöbölésre került az emberi tévedés lehetősége. Ezáltal a cirkon korona , implantátum fejrészének tervezése és gyártása teljesen új alapokat kapott, mely sokkal nagyobb (ezred milliméter) pontosságot eredményezett a fogpótlások , fogászati implantátumok kialakítása során, mint eddig bármikor. Így jöhetett létre többek között egy olyan fogpótlás, mint a cirkon korona,és a cirkon implantátum fej és sin .

A CAD/CAM technológia kifejlesztése elengedhetetlen volt a cirkon korona előállításához, így ez a tervezési és gyártási rendszer egyszerre látott napvilágot a cirkon  új lehetőségeivel.

A CAD/CAM rendszer teszi lehetővé azt, hogy a cirkon korona és implant fej  olyan pontosságot mutasson, ami a tökéletes illeszkedéshez elengedhetetlen. Ezáltal jött létre a cirkon áttörése, ami soha eddig nem tapasztalt minőségű fogpótlásokat eredményezett.

Több teljesen új megoldás vált szükségessé a cirkon korona előállítása folyamán, mely alapját képezte a CAD/CAM technológia fejlesztésének. Ennek értelmében először a cirkon korona váz kerül megtervezésre és ezek az adatok számítógépes jelek formájában érkeznek fréz központba. Ez sokkal nagyobb megbízhatóságot eredményezett, ami a cirkon korona (implant fejrészének )tökéletes pontosságában fejeződik ki.

A cirkon elemek  gyártási folyamata számítógép által vezérelt marásos technológiával készül, azaz egy cirkónium tömbből faragja ki a gép 3 dimenzióban, mely 3 mikrométer pontosságú fogpótlást eredményez. A számítógép által támogatott, automata vezérlésű gyártás során emberi kéz nem érinti a készülő cirkon korona vázat, ezáltal az emberi tényező, az emberi tévedés lehetősége teljes mértékben kiiktatásra került. Ezáltal jön létre az a precíz illeszkedés, ami a cirkon korona elemeinek pótlását jellemzi.

 

Zirkonzahn M1 Soft frézgép (CAD/CAM marógép)

A kompakt és helytakarékos (47,7 x 69,3 x 61,3 cm; kb. 80 kg) Zirkonzahn M1 frézgép bármilyen méretű? laboratórium számára megfelelő. Az M1 pályatechnológiája valamennyi M1-es frézgép számára optimális szöget garantál. A Zirkonzahn M1 Soft frézgépével egyedi implantátum fejeket készíthet zirkonból, akár 27o-os szögtöréssel! Ez a lehetőség kategóriájában egyedülállóvá teszi ezt a kompakt frézgépet! Általában erre, csak nagy, ipari frézgépek képesek, az M1 Frézgép árának többszöröséért! Ez azt jelenti, hogy a frézelés minden elképzelhető pozíciójú munkadarabon lehetségessé válik, sőt, az alámetszések és a divergáló implantátumfejek is biztonságosan és gyorsan megmunkálhatók. Az eszköz ideálisan kombinálható az S600 ARTI szkennerrel, sőt, a Zirkonzahn.Modellier (modellező) szoftverével is kompatibilis. A terméket folyamatosan optimalizáljuk, hogy a fogtechnikusok szempontjából egyre inkább felhasználóbaráttá váljon.

 

Straumann dw-3 Scanner számitógéppel basic programcsomaggal

Magas beolvasási pontosság: legújabb generációs kék lézer

Megvilágító rendszer a bevált nagy pontossággal kombinálva mechanikus és optikai elemek garantálják a következetes, megismételhető nagy pontosságú vizsgálat

Átfogó szkennelési lehetőségek: gipszmodellek, implantátum szkenner testek és fogászati lenyomatok  a post és a core esetekre.

A restaurációk széles skálájának kialakítása

A CnB alkalmazás lehetővé teszi az átfedések tervezését és hídkeretek, teleszkópos koronák, egyedi testreszabott ütközők, teljes kontúrhidak, inlay / onlay-ek, furnérok,préselt koronák és hidak szkennelését